Thursday, July 29, 2010

As Promised! =)

Meant to upload petang semalam,
But was busy with the kids, 
then hubby citer dia dapat job offer, yadda yadda
Photo session pun tak semua siap. 
Last nite I slept at 2am uploading dekat EJ
Seriously, this time I shopping banyakkkkkk sangat!

So, here yang saya beli tempoh hari + semalam for EJ and ada kot for myself (takut nak mengaku =P)
We start from Gucci bags dulu

Gucci Sukey Medium Boston
I lurrveeee the shape of this bag

Suke sangat sampai I terbeli twins!

Then I bought this Gucci Sukey Large Tote

Then this medium leather Jockey Black. 
Suka tengok Sandra Bullock pakai Jockey dalam "The Blind Side"


Then, Gucci Icon Bit Hobo
Sukaaaaa...I think bag with 1 handle ni mmg comfy lah! One more sebab dia slouchy...
Teringat dengan my Gucci Horsebit Hobo dulu.

Then the last Gucci Bag is Gucci Icon Bit Top Handle


It's very chic! And temptingnyaaa sebab it can match dengan my gucci flats
Macam is meant to be gittew.... oh tidakkkkk


Then I bought Gucci Hat and Cap


Gucci Belts...saya beli semua sampai habis hokeh!
Kesian orang lain...hahahaha
Tapi saya beli yg sale je laaa...


Then ada satu belt Yves Saint Laurent terbabas...


Lepas tu I berebut this cutie wristlet with one Egyptian tu...
She told me she saw it first
Eh, saper grab dululaa dpt belila kan... (jadi gangster skit bila time berebut ni) hihi


Then I bought Ferragamo item:

Ferragamo Laptop Sleeves

And then the Francesca Bag...nappa leather dia sungguhhhhhhhh soft! 
Me likey likey!

Then Balenciaga Paris
Some mistaken Balenciaga bag yang jual kat Jusco tu ke?
That one happened to be same name,
But it's a different Balenciaga..this Balanciaga Paris is very popular in US & Europe

I bought this Classic Bowling MM Bag in Patent Leather

Then I lurveeeeee this midnight blue Balanciaga Messenger bag.
Sooooooo androgynous chic!
The leather is also soft, smooth and thin!


Also this Balanciaga Laptop Bag
Made by Matt Camel Leather
Also great for documents
Then ada one particular Balenciaga City Bag in Fuchsia with Croc Leather...
I teringat-ingat bag tu...teringat jela, takdela berangan nak beli
Coz the SA duduk dekat 20 minutes persuade saya beli...hehehehe
My limit sekarang is the Chanel, nak beli more than Chanel kena tunggu rumah settle, kereta dah habis bayar, education anak2 cukup, simpanan for rainy days cukup dulu
Very exclusive, retail price dia boleh beli kereta sebijik!
And the best part lagi mahal dari Hermes Birkin (yg low end laa)
tersedak saya tengok harga dia yg dalam RM60k!
Lepas Less pun still mahal hokeh!
The same bag mcm Miranda Kerr pakai but in fuchsia. GORGEOUS!


Okeh..penat cerita bab shopping ni...saya rehat jap
Ada lagi ni...
Saya sambung just a quick one

Emillio Pucci Pouch...


then nak cerita, ada Tunic Pucci, Dress pucci yg sale jugak...
SA tu suruh saya try
MasyaAllah cantiknyaaaaaa (because kaget dgn kecantikan baju dia, saya sampai terlupa nak snap gambar!)
Dalam hati buat baju raya pakai Pucci ok jugak ni,
Tapi bila kira harga dia lepas less pun still boleh beli dalam 7 helai Promod,
Takpelaaa......saya pass. hehehehe
 Then Tod's D Bag Media Handbag in Stunning Grey colour
Warna dia buat bag tu nampak puffy macam kapas! CANTIK!

And Are you ready with this two BLOODY bags?
 My eyes cannot stop staring at this 2 RED bags!
The popular YSL Roady, so slouchy and light and comfy bag!
Tak tahan tu it comes with antic gold hardware

And ingat tak entry saya Sabar or Saba?
Bila tengok this Jimmy Choo Saba Oversized Studded bag in Red,
Cantiknyaaaaaaa merah dia and studded hitam dia pun cantik!
Leather dia pun cantiknyaaa....semua cantikla!
So this time saya tidak sabar lagi! hehehe


And lastly...the Shoes
I beli this Coach CC Flats in great value
But ada size US6.5 saje.



And this last item....is confirm MINE!
The Jimmy Choo Phyton Sandal.
Love the style, love the color, and it's in my lucky size!


The colour is silver with blue and purple hue
So just bolehla nak match with my Tod's G Bag!

Well, that's all kisah shopping
I bet most women bila dah shopping mmg excited nak share, right? =)

I memang tak tahan tengok bila benda mahal kat Malaysia,
can get good price here...
So, take your pick, it might be your lucky day,
To save more on items you wanted from a long time...
Or shorten your time nak save the money....
Please welcome and visit my small e-business
TQ for your support.

11 comments:

iEfa said...

nk nangess nyer tgk gucci2 tuh :( suke yg gamba 2nd ke 3rd tuh medium leather Jockey Black tuh ader pink kan..cam ader tgk dlm web yg kaler pink..ke lain patern benarnyer...

nwey aper diff balenciaga kt jusco n kt US tuh...derang tk same co ke...ker same jek cume kt jusco jenis yg ank2 ikan bilis jek :D
ala2 bonia n sembonia laa kunun...balenciga us n balenciaga mesia...eh eh :D

tp much talk...nice blog ..salam kenal :D....

1 more thing EJ tuh sape or aper..ur e shope ker...fes time bukak ur blog...t i korek2 jap ur blog...

aS_c0mei said...

ohhh my gucccciiiii.seriously geram tgk semua beggggg!uwaaaaaaaa.esp gucci.dah lama mengidam nak gucci.hadoiyai....

dpt tgk gambar pon jadik la..heheh.

Syakira said...

OMG..memamg banyak sangat hasil tangkapan nya ;jeles ok

myjuliana said...

yaya, semua cuns!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sakan sungguh yaya shopping ^^ an di know mostly for EJ.. :)

It's Me! said...

*gulp*

I.Q.W.A said...

akka.. boleh x tolong jgn jual?? :(
sy takot sy nak beli la..

sarina said...

yaya, i suke la the gucci cap.
and the gucci's belts
ade kat EJ x?i carik takde pun.
tempting to know the prices.

thx yaya

sera_a said...

hi, nak tanya, ferragamo sleeve tu how much. ada x for 10 inch punya netbook? thanks.

Bridezilla From Hell said...

uwa! takde lagi ke mid-heels from choo??? nakkkkkkkk...

IreneYaya said...

iEfa: Hi, welcome to my blog. =) Yup, Jockey tu very nice...bila pakai dia terletak kat bahu handle dia tak jatuh2. EJ tu Euphoria Junction. AK ah, Balenciaga Paris is a different company dari yg kat Jusco tu. =)

As: hehehe..takpe, awak dah ada Stressa. Lenjan dulu hak tu puas puas. =) Gucci Kat Doha sale jugak kan?

Syakira: haaaa....jumpa dah bag idaman?

Julie: hehehe...tulaaa...kan dah menyesal soping sakan kat UK Paris dulu, now bila sini gila2 sale kena telan air liur je. huhuhu.

Earnie: =)

Iqwa: hehehe...baik beli dgn akak, dari beli retails, jimat skit kan ;)

Sarina: I dah upload dah kat EJ. Email me if u are interested to buy, k? =)

Sera_a: The Ferragamo Sleeves dah sold. Nnt I try tgk ada tak yg for netbook k. =)

Aishah: Jimmy Choo yg ada is either sandals or 3 and 4 inches heels. =(

kaezrin said...

i rs i nk duduk diam-diam aja kali nih..:P

Related Posts with Thumbnails