Monday, July 19, 2010

Grey, Purple, Lilac or Orange?

The best thing duduk sini is that I can diversify my shopping areas...
kikikiki
Tu pasal tak merasa nak balik lagi.
Makan halal senang,
Tempat safe,
Hubby boleh balik on time at 5pm,
Nak shopping pun best.
Alhamdulillah...
What more could you ask for?
But of course tak sama dengan negara sendiri...apa2 mmg Malaysia lah best serba serbi because ada saudara mara and friends. =)

Anyway, last week I went to tempat kains
Kes nak mancari baju raya!
Thought macam nak jubah satu,
Baju kurung Polynosic Cotton satu,
Baju Kurung Japanese Cotton satu..
Baju Chiffon Silk satu,
Baju lace satu,

Eh hello...takkan sampai 5 baju raya ni? hehehe

So kes nak mencari warna untuk the boys...
Light Grey, Purple, Lilac (almost mcm pink kan) or Brown Orange ni?

I macam more to Brown Orange...because I got a lot of kains that can match with the brown orange.


So now pening nak pilih Chiffon 1, 2, or 3?
Or is it too striking? Too bright? Hubby and Aiden oklah kot, coz dia orang puteh..
I mean, berkulit putih compared to me sure tenggelam!

Or Lilac ni?

Tapi ok ke pakai cotton for first raya? 
Ke buat kain lace? Macam overrr pulak orang ingat hari raya nak pergi kahwin lagi sekali ke..hehehe
Ke ok je?


Light grey ni lawa gak...tapi confirm terus jadi pengantin kan?
hihihi

Then I found this paisley Japanese Cotton yg boleh match dgn Orange Berkarat ni..


Kalau petang2 nak pergi kedapur boleh je pakai cotton kan?
What do u think?
Help me please...
 and
Mind to share your Raya theme color?


14 comments:

myjuliana said...

yaya, i like the lilac cotton and the last cotton picture!! kalau yaya tak jadi buat baju, jual kat julie eh? hehehe (not helping kan kan?)

kalau yaya tanak pakai cotton, gambar yg number 3 cun!! outstanding sbb ada lining gold tuh..

kalau yaya nak pakai cotton, yg last picture tuh cun!! get some for me pleaseeee.. i like paisley pattern camtuh.. skrg mcm tak minat bunga2 plak..

psst, ada tudung baru tak?

Yours Truly said...

lacey-lacey ok what for raya...hahaa anyway love the color combinations...true my fav is the lilac and the orange...btw, my raya theme this year...purple kut?...remember i got 2 wedding with theme color nak kena prepare..huhuuu

jEM said...

irene...i pun ada 2 cottons bought from you...for raya..soon will be ready...tak sabar nak tgk outcome!hehe..theme i purplish dis year!

jelita78 said...

oh no lacey lacey lining..
peluh babe..
sorry..
but i bila raya ni mmg kena cari yg nipis!
lantak laa cotton pon cotton laa.. no hal..
my boys team dark pinky orangie sket gitu..

I.Q.W.A said...

akak... xmo lace ... mcm pelik..

Akak Ratu said...

aduyaiii santiknya kaler oren berkarat yg no 3 ngan last sekali tu... lilac pun santik gak... emmmm camana ni... org yg nak bg opinion pun dah rambang mata... he he

YaNie said...

Irene I'd go for ALL of THEM!! Hahahhaha but orange brown would be nice with the 1st chiffon tu.. tone down the orange color and sweet too yg chiffon tu.. kalau cotton i like the lilac paisley tu.. and the lace.. ohh soo lovely I wish I could wear that kind of baju again.. share with me the lace price k.. WhatsApp :P

KS said...

u tgk la color apa lagi ur hubby takde untuk baju melayu then dari situ u pilih.

tahun ni biru kehijauan/ hijau kebiruan.. haha i pon konpius color yg i pilih tu :P dah tatau color apa nak dibeli rasa semua color dah ada (baju melayu hubby)

this yr for the first time kain baju i pon sama papan ngan kain baju the boys.. selalunya kain i bunga2 tahun ni malas nak cari kain lain beli aja sepapan.. tapi taruk beads la hehe..

dd said...

lilac cotton tu sgt cantik... lace for raya... ntah to me mcm kureng sesuai...mcm panas melekit ye dak...

and chiffon 2 and 3 osso menarik.

hihi tahun ni takde bj raya sbb myb tgh dlm pntg.. so ayah n anak pun pkai bj raya tahun lepas je la...

kaezrin said...

raya nih i pakai color baju u yg bawa sekali tuh.

Fara said...

irene, tengok gayanya you macam banyak kain yang boleh match brown orange tu,so i suggest you go for that colour la kot. For guys, it's ok. Dia orang boleh pakai satu colour, sebab dia orang ada satu je baju melayu. Untuk kita ni yang kena make sure baju2 kita kena match dgn diaorang (notice the baju2 - hehehe)!

Anyway, i suka pilih satu baju yang 'grand' untuk pagi raya, khas untuk sesi bergambar :) and i dont mind lace or sequin beaded material...after all it's raya and it's setahun sekali. let us know your choice nanti yea. :)

IreneYaya said...

Julie:Okeh, dah email dah paisley..nnt yaya post k? =)

Noreen: hehehe...byk baju nak kena buat boleh guna je balik nnt kan?

Kak Jem: Yup, Italian Cotton and Polynosic Cotton tu lawa! Mmg confirm ada cotton jugak for baju raya.

Aida: yeke? I macam sengal nak try lace ni...Pakai untuk bergambar for 1st 2 hours pun jadilah..hehehe

Iqwa: Tulaa..takut pelik...nnt my brother sure ejek punyalahhh...hahaha

Kak Inni: hahaha...Boss suka light grey. Tapi rasa macam nak cari TIffany Blue pulak dahhh...

Yanie: Lace tu kat sini murah and good deal! hehehe... Tu pasal gatal pergi beli, thought nak buat jubah lace aka dress! Tapi rasanya mcm tak terbuat je..hehehe

KS: Tula, i thought nak buat sepapan gak...tapi takut pakai plain satin nnt nampak gemox...so maybe I cari plain chiffon kot..kalau takde, cari bunga2 lah..

Elin: Baju mana? hehehe...

Fara: Tulaa I mcm more tu orange berkarat, tak payah beli or hunting lagi..but boss mcm takmo kaler tu, dia nak light grey or tiffany blue...Grey or Blue dgn I lagilah kusam...hehehe. Me too! Time ni jela nak melawa semua kan, kan, kan? =)

myjuliana said...

yaya, nak tudungs sama. plural tu ok.. :) and pins tudung sama..

thn ni julie raya sambil viva project kot. sadis jek. but rasa cam nak order abaya yg hitam with tudung yg bling2 ok taks? hehe

Ms Lola said...

i suka the 3rd chiffon

Related Posts with Thumbnails