Thursday, June 3, 2010

UK Paris Vacation Day 8


 BONJOUR MADEMOISELLE!
cheyyyy..gambar intro for the Day 8. Sebab no 8, ada ONG skit gittew! =) 


We thought we wanted to continue berdisney another round,
But was feeling not in the mood maybe sebab thinking penat nak berjalan dalam Disney tu
Should exercise and fit dulu baru sesuai untuk berdisney 3 rounds
and another thing maybe sebab tak cukup makan
Kena makan nasi jugak baru best
and ada energy nak ber-activity waktu siang dan malam...hehehe

So, Day 8 we checked out and went to Paris from Marnee La Valley
This time we took the Paris RER from Marnee La Valley direct to Auber
Train station dia sgt buruks hokey...
Now I can tell why people are saying Paris is dirty and smelly
Mmg kat bawah underground tu bau kencing and muntah je (I can imagine waktu malam time ramai mabuk)
Then sampai je at the station, berpusing2  mencari lift! 
And the funny part lift dia pelik...takde button! LOL Dia just tulis "Departure in XX seconds" =)

Bila dah keluar dari underground baru lega =)
Then I saw Galleries La Fayette and Printemps! OMG! OMG! Tak sabaunyaaaaa


We took the taxi to our hotel, we were staying in Holiday Inn L'opera
Tengok maps, nampak macam dekat je hotel tu dgn L'Opera, tapi sebab dia one way road, the taxi kena pusing one whole round and cost taxipun jadi two way round! HAHA

~Hotel dia mcm style classic France....tengokla lift dia... =)~

~The room is very clean, homely and love the balcony~

When we reached the room everybody was hungry
So saya masak telur rebus and ketupat makan dgn serunding. 
Bila dah full, we went out and hubby said macam tak sempat nak jln2 today coz it's already 3pm
So he suggested to go to my shopping place (sebab tgk bini dia tadi mcm tak sabar je) and jalan2 cari groceries.

So he brought me to 31, Rue Cambon! 
The place is quite big...siap ada a few partition for bags, clothing, shoes, accessories, men's collection pun ada!
I saw these beautiful stairs but macam dah terlupa nak tour naik atas to see Coco Chanel's apartment.

The funny part, Izz boleh recognize this place and tell me "Mama's bag! Coco Chanel!"
and the SA was very friendly.
we asked them whether they can send the items to our hotel
(Risau nak carry byk2 kotak & paperbag)
It should not be a problem for them. 
 After completed with purchase,
I can finally put a very BIG smile to hubby


~At the Entrance, there's a big portrait of Coco Chane~

Then we decided to take a walk from Rue Cambon to our hotel (just about 1km)
Along the way, we singgah masuk a few shops (ada Virgins, etc) and lastly to groceries store, Shopi
~During this time saya sgt gembira saya pakai crossbody bag. =)~

Sampai bilik saya masak salmon (with lemon, some minced garlic and ginger+ ikan bilis cube) and makan with nasi + carrot.
Kenyang!!! Alhamdulillah...

6 comments:

I.Q.W.A said...

show us the bag kakak!:)

myjuliana said...

yaya ni berjalan cam bawa peti ais jek. mcm2 dia masak. i like!

kaezrin said...

cwpat spill d pics even i dh tau apa u beli..

N yes u mcm i bwk peti ais..segala tok nenek masak..:P

KS said...

where are the bags?? whereeee?? hahaha.. bila orang tak tunjuk, meroyan nak tgk. bila tunjuk kang, meroyan jugak... hahahaha :P

suka gamba u tgh tunggu nak lintas jalan ngan aiden. cam ala2 pipc artis yg paparazzi amik :P hehe

sisdee said...

wah..knyg perut suka ati selalu org kata kan..hehhehe but u...dpt something rajin le masak tuk knyangkan perut org tsyg .. best!!!!

IreneYaya said...

Iqwa: Jap ehhh
Julie: hahaha... Terpaksa Julie, kalau x seksa mcm dulu teringat stranded kat Moscow. Terpaksa mkn buah je. =) kiub ikan bilis, perencah peket nasi goreng tu is a must! Express je msk.
Elin: Haaaa... Ketupat adabi n serunding tu pun kena bawak! Hehehe... Then frozen salmon tu boleh beli je situ.
KS: hahaha.. Mmg kena candid dgn papaaeka bukan razi! Ihiks.. jap k. Ala sama cam u punya yg dah ada
just besor sikit sesuai sebab I gemok.
Sisdee: hahaha... Ya betol. Semua kenyang

Related Posts with Thumbnails