Sunday, June 27, 2010

Teknik Menjala

Bila tengok gambar ni from Julie's blog...


Made me teringin nak makan kari ayam dengan roti jala...
But bila dah stay with atkins,
I tak boleh masak dgn flour, sebab byk carbs...
However, yesterday I found this....YIPPIE!!! 


 Now I can make roti jala...
But bila buat Roti Jala semalam,
Dia tak jadi secantik ni...huhuhuhu
Serious, malu nak tunjuk! 
Sampai hubby tanya, ni omellete ke? hehehehe

Is there any techniques that u can share with me?
Appreciate on your help!

5 comments:

myjuliana said...

hahaha klaka la aeka cakap omellete tu. yaya pakai acuan apa? Julie pakai acuan yg kuning tuh.. maybe Atkins nyer tepung tu tak sama mcm tepung gandum biasa kot. cakap kat Aeka, makan sambil pejam mata.. sama jek rasanya.. hehe

dahsyatlah Atkins ni, mcm2 product dia ada nak suruh org ikut diet dia. hehe

kaezrin said...

wahhh i nk pi cari lah tepung atkins nih....

m.o.m said...

Yaya, masa I takde acuan ..I just used my fingers. Celup tangan dalam tepung tu, and I guna jari jari menjala atas non stick pan. Jadi ! ..Lagi cantik dari guna acuan, because we can control our jaris easy !

-rini-

ps : i ada a few qs and pendapat nak tanya awak. Am torn between a few colours, nanti I sms ...ok ke tak ?

Sue said...

hehe kelakar pulak bila roti jala jadi omelette. ermm maybe salah acuan, atau cara u hayun acuan tu. just goyangkan tangan mcm buat circle, n jgn penuh sampai tertutup terus mcm jadi roti canai. ehhe dunno how 2 explain la. aihhh.. pa pe pun, makan pejam mata pun ok je

aS_c0mei said...

teknik menjala dah ke lauuut sebab dah lama tak menjala.hahahha.dulu2 sokmo la tlg my mom.pakai acuan kuning tu jugak la...senang nak menjala.hihihi...

ada jual ke acuan dia tu kat middle east ni ek?

Related Posts with Thumbnails