Friday, June 4, 2010

How Do You Protect Your Baby?

HAHA....tajuk macam haper je

Actually today I want to talk about Longchamp Le Pliage Bag (yela konon)
Can one have too many? YES.
I know a friend who love to collect them in almost every colors. *wink*
My lust has just started when I went to Paris and see a lot of Parisian using this bag.
I thought they might be using LV, because they can get it cheap over there kan.
But I was wrong...it's very hard to find Parisian with LV logo bags overthere.
And when I was inside the LV boutique, I thought I was in Singapore!
Too many chinese!

Anyway, back to Longchamp...I found this bag is very practical.
Especially bila some ocassion (macam tgk movie) I have to put my bag atas lantai
So, nak protect, senang saja. =)
I keluarkan my Le Pliage, and buat macam ni.


TADAAAAAA...
so tak risaula kan?
Even waktu hujan, I also can do like this to protect the bag...
especially LV bags if u are afraid the vanchetta will get wet.
or maybe time I was thinking nak singgah pergi pasar malam, takdela risau sgt jadi target bila carry this bag.

I also love the long handle and they also popular among celebrities.
Also can be used as a kewl beach tote.


Even dalam my Chanel Maxi pun this folded bag boleh muat =)


INTERESTED? I have some selling at Euphoria Junction.

And I think u dah nampak my Chanel loot in Rue Cambon kan? *wink*
Oklah, now I reveal the full pictures. =)


And u know, I'm a sucker of red with gold hardware.
I jumpa this red at La Fayette


Janganla pengsan or meroyan phleaseeeee...
Saya malu sebab sometimes rasa too much!!!
But it was really good deal overthere dgn Euro jatuh semua
compared nak beli full price kat Dubai or KL
And they will increase their price every year, tu tak best tu. =(


Last but not least, Have a great weekends peeps!

21 comments:

myjuliana said...

yaya, julie hanya mampu kaget & jeles sbb tak mampu. hahaha. i loike the red. gorjesss!!

Emy Ahmad said...

slurrpppp..meleleh air liur -__=
18 tahun kumpul duit pun belum tentu mampu beli..

kaezrin said...

Yaya....yg merah n beige tuh I suker....as I told u before kan...,,,,

snowiffy said...

smuanya kebabom!!!*pengsan* babe...reveal la lagi satu tu...ada satu lagi tu...*kepochinya aku*

aS_c0mei said...

maveles!!bestnye dapat kumpul henbeg2 camtu.memang yg merah tu mmg lawa bangattt!*simpan duit dr sekarang,nak beli chanel jugak!hihihihi*

bila baca entry akak ni,saya pon nak tiru la bab simpan handbag guna le pliage tu.thank u!selama ni dok fikir nak letak d90 je.HAHA.

I.Q.W.A said...

ya allah..bestnye!! :)

putih cantik

Mrs Taz said...

dunno why... this is my 4th or 5th time akak bukan blog ni and tengok gambar2 kat entry ni hehehe ;)

Mrs Taz said...

eh , nak tambah sket lagik .. akak berani bet la pasni mesti ada gambar Ms Gorjes H kat blog ni =P sooooon hehe

jelita78 said...

aduhhh
sakit mata!!
sakit!
sakit!
naik juling dah ni!
arrrkkkkkkkkk
tulunnnn!
tulunnnn!!!
nak pi carik eyemo sat..
will be right back! wakakakka

jelita78 said...

ok..
baru boleh tgk dan berpikir dgn waras..
tadi nak tgk pon semput nafas..
breathe in..
breathe out..
fuhhhhh...

soklan pertama : Le Pliage tu saiz aper? coz i nak satu..

soklan kedua : Rue Cambon ngan La Fayette tu kedai lain lain ekk? maklumlaa, tak pernah pi sana, so taktau..

soklan ketiga : sila emel kan harga the black flap, the beige gst and the red tote (apa nama dia?) sbb i nak budget baper bank i kena buat plan untuk pi rompak!! bwahahhaa

m.o.m said...

La Fayette is gedung membeli belah, owned by Al Fayed, sama mcm Harrodss ( tapi recently dia dah jual Harrods to another arab royalty yang kaya dan raya ).

Rue Cambon = Cambon Road ( Rue is road ).

I would say that Rue Cambon is the famous street yang bederet dengan luxury boutiques !

Is that so ke Yaya ??? I cuma tolong jawabkan ajer !

-rini-

KS said...

I love the red color. And that beige gst. Ingat tak dulu i pernah mintak u carikan beige pst with gold hw. And pasal red pon i pernah mentioned kat u.

U're so lucky yaya! :-)

naddy said...

beautiful arm candies ;)

KS said...

babe,

i mimpi that red channel la. so boleh tak u bagi nama beg tu and the price. is it l.e untuk season ni aja?

tq!

jelita78 said...

KS,
hah, tu baru mimpi tu..
i dah siap buat inventory checklist dah ni..
beg aper in my collection nak jual, baper byk duit nak collect, and chanel mana nak beli dulu..
wakakakkaa..
nazak.. nazak..
lets blame irene!

IreneYaya said...

Julie: *malu*..jgnla jealous..yaya pun jealous kat Julie sebab Julie genius and ada anak p'puan. =)

Emy: isk...idakler camtu sekali Emy. InsyaAllah...doa + usaha = chanel! hehehe

Elin: Nnt i bawak balik bagi u try test. ;)

Kak Yanie: Satu lagi tu yg bubble quilt bowler...yg tu dah beli last year. Sajalah letak comparison all the gold hardware...ada yg matt ada yg shiny. =)

As: hehe, kumpul sikit2 lama2 jadi bukit. Kena buat tabung!

IreneYaya said...

IQWA: Putih? Akak tahu Iqwa dari dulu nak putih eh...

Kak Zia: hehehe...letak gambar je bolehla. Harini pun boleh. =) Serious yaya rasa Yaya tak sesuailah pakai Ms H...mcm tak sedar diri pulak...rasa tu hanya untuk celebrity, Mak2 Datin and royalty...siapalah kita... ;)

Aida: 1. Tu size Medium. Ada the same one kat EJ kaler lilac. Nak ke?
2. Ak ah, kedai lain...please refer to jawapan Rini.
3. U nak pi beli kat Paris ehhhh...hihi...nnt i email k.

Rini: Ya betol.. Masa I kat UK tu I terbaca news Al Fayed sold Harrods to one of the Qatari royalty. I pun kenal LaFayette tu coz kat Dubai Mall ada sebijik, tapi takde kedai Chanel and LV dalam tu. =(

KS: I ingat! GST tu mula2 dia ckp ada warna black and white saja. huhuhu..I nak cari blue mcm u tunjuk tu...takde! Then I told then I nak maxi black, takkan nak beli GST black jugak...tapi mcm have to lah...then dia ckp dia jumpa GST beige tu dlm store room...WALLA!! I macam nak kiss je SA yg bernama Sophie tu...hehehe...Takpe I know ur time will come..surenya lah nnt chanel keluarkan Red Caviar Flap with Gold Hardware.

Naddy: TQ =)

IreneYaya said...

KS: U mimpi? =) ...Nnt I emel u k?

Aida: Tak habis2 blame saya...huhuhu...get the flap first babes. I pernah buat poll u arituh. =)

Mrs Faizal said...

WOW! *pengsan!*

Akak Ratu said...

OMG, pengsannn.... drooling... meleleh2 air liur tgk ni... he he

The Queen Bee said...

adui2 yg red tu tak penah nampak kat sinii. Cantikkkk!!

I rasa nak menambah collection chanel lagi after reading this! whehe

Related Posts with Thumbnails