Sunday, April 11, 2010

Our Weekend Without Him

Yesterday, I make an effort to wake up and get ready early. After skypey skypey with him in Ankara, we went out to the nearest hospital to drop by the insurance card:


Then later, we took a cab to Marina Mall...
My kids yg both tengah obses dengan iPhone educational games. 
Now he gave each one his old iPhone & iPod Touch, kalau bagi sorang je berebut! Pening mama dia...


Along the way, ada this woman bully driver honking the cab...then later we found out kat depan, dia pergi langgar kereta orang...itulah...tak sabar and reckless...

And I am enjoying the views along the way..


When we reached Marina Mall, I promised the kids to eat ice cream (kena bagi the kids kenyang and layan them first, baru tenteram nak shopping). We went to Yogoday...sedappppp!!!The best part, tak rasa guilty nak makan mcm makan baskin robbins...hehehe


Lepas habis Froyo, I let the kids running, round2 dalam mall, until Aiden is tired and sleeping (tactic)...hehehe


 Izz takpe, as long as ada game, he'll be ok...Then, bila Aiden dah doze off inside the stroller, I shop till I drop! So I masuk Promod, Koton, Strandivarius, Zara, Forever 21, Woolworth, Mango, Origem, Obaibi, Mothercare, Next, etc 


and hasilnya....tada...


7 helai maxi dress to be wore during summer and 1 skirt and 2 tops! Also I bought 2 trousers for Izz  in Obaibi. Hopefully lepas ni time Summer Sale pulak baru shopping borong lagi....tak sabar nak tunggu DSF ni! Tapi before that nak kena borong kains dulu untuk buat baju raya...I am praying hard please please please this year dapat beraya kat Malaysia...so baju raya, nak pilih and tempah the best!

7 comments:

Mrs Faizal said...

ohh wow! :D

jelita78 said...

bwahahahhahaa..
hebat!
hebat!
i salute u in shopping!
babe! if u balik mesia raya ni, i book u one day untuk shopping! i need major transformation laa.. u kena help me build my new closet ok!
believe me, i've been shopping bags way too much since last year, i've lost interest in clothes! sad, but true!

Mrs Taz said...

wah best nye nak raya kat Malaysia leh la datang umah akak beraya =)

kaezrin said...

i suke tgk all mazi dress u beli...i takleh pegi lagilah to wear with inner nih,...lemau satu mcm....

but terliur....

IreneYaya said...

Syima: Wow? =)

Aida: Bolehhh...mcm dah kerja I dah tolong pilih barang untuk orang shopping...hehehe...hopefully confirm dapat balik raya.

Kak Zia: Yay! Nak, nak...InsyaAllah, doa doakanlah yaya berjaya jugak this year dapat balik raya selepas 2 tahun beraya kat sini...huhuhu

Kaezrin: Kalau taknak pakai dgn inner, pakailah dengan cardigans or denim jacket. hehehe...senang main sarung jerk! Oso feminine gittewwww...

YaNie said...

Irene.. nak ice cream!!! Goshhh cepatlaa abes confinement!! Ermm yummieeeehhhhhh.. tgk izz ngan aiden makan lagi laaa terliur

Delia said...

tu lah alin ckp promod kat sana ngan sini tak sama! sana byk baju labuh2 and skirt panjang2 for orang arabs! they should bring that here too. sini limited sgt lah! i love your maxi dresses! santeksss!

Related Posts with Thumbnails