Monday, July 25, 2011

Kenapa Buat Bangunan Senget?


Tak takut terbalik? Nak mati? Haha!
Dulu when we were visiting Pisa, Italy I was wondering mungkin mereka buat bangunan senget sebab salah ukuran. Then amazingly jadi one of the 7 wonders architecture in world. *merepek*

But now, lagi pelik. Why takde kerja buat bangunan lagi senget dari zaman dulu? Banyak sangat duit nak buat bangunan senget kan? Sorry ye saya tengah mode merapu minggu ini. Nak meroyan kat twitter takde orang sebab kat M'sia pukul 3am, so let's meroyan dekat blog.

When we are going out from Abu Dhabi island, we will pass through this newest and latest leaning tower which is now the “World’s furthest leaning man-made tower.” (2010). They call the tower as the Capital Gate in Abu Dhabi

In case you don't know, I am happen to know and would like to let you know. Sekian, terima kasih. 


P/S: Takde masa lagi nak ambil gambar posing tahan bangunan this time sebab dekat luar panas sangat!

5 comments:

jelita78 said...

Hah
Memang pelik.
Kat dubai tu jgn cakap laaa
I think dah kluar dokumentari kot that there is experimental place.. Pelbagai jenis gaya bangunan pon ada situ..
Tapi bukan yang pisa tower tu jadik senget sebab tanah mendap ker? Or itu pon on purpose buat senget?
Takper beb, biar bangunan senget.. Asalkan org situ tak senget ! Hehehe

eira eixora said...

Thanks sis cause put my blog in your blog list. Terharu2 =) Baru perasan malam ni.

CikW4nKemb4ng said...

hi irene

err.. your name is puteri irene alia kan? i think i remember you when we were in mrsmj. ai roomate alia. err u from terengganu kan?

alamak, in case salah org, my apologies.. hehe

IreneYaya said...

Aida: Hehehe...pening kerja pun boleh sengat aaa

Eira: My pleasure. Suka byk2 bahan bacaan! =)

CikWanKembang: Yes I am. =) U roomate Alia Safura kan?

nini ismail said...

mcm bentuk kasut pon ade kan bangunan nih...

anyway, thanx for sharing/merapu... hahah

Related Posts with Thumbnails