Monday, May 31, 2010

UK Paris Vacation Day 6


Kepada sesiapa yg masih belum bosan membaca my travel journal, now I nak continue to Day 6- DISNEYLAND PARIS
Thought haritu semangat nak upload day to day, but now macam tak sempat, coz byk benda nak buat. =)

Anyway, Day 6, early morning we checked out and took London Black Cab to St Pancras Eurostar Station.
Taxi fares over there standardlah...macam 10-15 pounds like dat, yg tak tahannya bila darab 5 rasa agak cekik darah....hehehe...we took the first Eurostar to Paris for that day. We bought the ticket last minute that time, so the price was like around 400 pounds return to Paris for 2 adults and 1 children. (Aiden is below 4)

 Sampai Disneyland, we checked in to Magic Circus Hotel. We booked the hotel and disneyland park ticket for 3 days 2 nights. We got 3 days park hopper tickets along with the package. The package cost around 680 Euro including tax. I suka bilik dia..siap ada bunk bed for kids!

Views ala2 Chateau de France

We were sooo tired! So sampai bilik makan dulu (saya masak mushroom spagetti) then we relax for 1 hour, mandi and we went to Disneyland naik shuttle bus.
 We sempat pergi for the NEW GENERATION FESTIVAL. YAY!
Masuk2 je ada parade! Tapi Aiden tido.....huhuhu

 The mermaid


 Princess and The Frog

Snow White, Cinderella, Sleeping Beauty

Tak lepas peluang bergambar at The Magic Castle!

The kids playing at one of the playgrounds

Dekat The Haunting House

Then we tengok show lagi...
Ada The Incredibles,  Ratatouille, Buzz, Woody and Monsters Inc
Time ni Aiden dah bangun, they were so happy!
Then we went to Buzz Lightyear Laser Blast!

Seronok!!! Izz and Aiden score shooting with laser!

Then we jalan2 beli souvenirs until Disneyland closed at 7pm.

We went back to the hotel and they all main lagi another round 

Since dekat Disneyland Paris takde restaurant halal, that day we makan dekat bilik,
We found a shop outside the train station, jual turkey halal
So makan roti (without E471) and turkey with mayonnaise + cheese.
The kids suka makan potato bun and roti with nutella. =)

To be Continued with Day 7.

Saturday, May 29, 2010

Sabar or SABA?

Fashionista OPINIONS please.... Cantik tak?

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, May 27, 2010

UK Paris Vacation Day 5 Part 2

To those who had waited to see the pictures,
Well, here it is!
This time, saya pulak jadi vampire nak GEGET dia!!!

Kidding je laaaaa...if terserempak pun takkanla dia nak layan saya bergambar
Banyak lagi his fans yg lain dia nak layan...

Antara most places in London,
Inilah tempat yang paling FUN! FUN! FUN!
and I had a good laugh with my hunny bunny =)

First2 saya jumpa BUDAK ni...ohhh..saya dah lama tak follow TV,
So seriously I dunno his name, but I knew dia glamour dalam High School Musical

Then this 2 HOT couple
The Beckhams...OHHH....VB...I thought u will be carrying Birkins, NO?

And the Jolie-Pitt....Meh I snatch pulak Brad Pitt from you, rasakan... (konon jelah)

MOI and TOM CRUISE with matching AVIATOR!

OH are such a great actor! Maybe outside you are such a great LIAR...iskkk suka suki je speculate

B, u marah tak I dgn Mel Gibson??
I pun tanak sebenarnya, dia dah tua bangka..hihihi

Then I main jeling2 dengan Will Smith Y'ALLLLLL.....YO! WHAT UP?

Then dgn minah 2 orang ni saya tak kenal, but main ambil gambar je...
Hahaha..konon menjawab soalan

Then bila tgk Kate Moss & sorang minah SEXY ni terasa nak menjadi LES awwww...

Meh I tolong ikatkan corset sampai takleh breathe...

Moi having a gud time with MONROE AND AISYWARYA RAI

OK, Now time the kids...takde expressions ok...dia pun pelik why la org2 tu tak bergerak...

Ohhh Jim, You are SOOOOOO FUNNY!

Ada chance tak jadi model LONGINES macam Audrey Hepburn?
(ada hati kononnn...akakaka)

OK dah habis dah berpartayyyyy dengan artist...


I nak tolong cari bola golf Tiger Woods...


We went to London To Visit The QUEEN!

With my sister, Puteri Diana...yg ni version omputeh (Coz mmg my real sister nama Puteri Diana =P)

Presenting.....The man who has faith in Aliens....The Stephen Hawking!

The Beetles... I want to hear the song "Hey Jude" phleaseeeeee

With zaman dolu punya Kylie Minoque...before all the plastic surgery came in

And do u know I can sing well? hahahaha in your dreams la Yaya!

Pose gedik dengan Britney ELVIS

Concentratenya dia nyanyi, I pun layan jelah...hahaha

Ada mat salleh kat situ gelak tgk I pose nak cekik Bush

Sejak bila I masuk Nazism ni? Muahahaha

When I was working in the White House...Mr Obama sungguh charismatic!

Then dekat Madame Tussaud ada tempat scary.....but saya tunggu kat luar jelah dgn the kids, hubby ambil gambar...nnt saya upload kat FP k

Then lastly I love, love, love the part masa naik black cab and round tempat the whole history of England. 
(But sayang time tu they tak bagi ambil gambar)

And our visit would not be complete without souvenirs!

Lepas keluar Madame Tussaud, we went makan kat kedai Jom Makan depan Tralfagar Square. 
The tempat best, vibe je lebih kot, because hubby order kuew teow, tasteless ok!
But nasi ayam hainan dia ok...last2 hubby ordered another nasi ayam =)

That's all for Day 5 =)
Happy Bercoti hari Wesak!
Saya pun today nak pergi weekend break for 2 nights in Dubai!
Yeahhhh....will continue blogging again on Sunday...
Have a nice weekends peeps...sorry for any misunderstading, 
Saya gurau gurau saje ya! =D
Related Posts with Thumbnails