Wednesday, August 18, 2010

Silence is Golden

Sorry for the long silence...
Bulan puasa, so blog pun macam puasa
Saya tengah active ber twitter,
So bila semua dah bercerita kat twitter, bila nak update blog jadi blank. =)

This year mark the 5th time saya berpuasa di perantauan
Good thing negara Islam, so all the rules macam negara Islam
Bulan puasa, at 2pm hubby dah boleh balik
Over here Marghrib is at 7pm, Imsak at 4.10am
Tarawikh macam biasa, kat rumah
Kat sini masjid takde tempat perempuan. 

The not best thing, bulan puasa all the foods mcm naik harga
Dunno why but bila buat groceries, selalu barang habis je and harga pun mahal
Then bila bulan puasa kedai kat sini opening hours pelik sikit
They open at 10am-2.30pm, then closed...after iftar baru buka balik 8pm-2am.
So waktu malam tu meriah! Post office pun bukak malam2 buta..hehehe

Talking about Ramadhan, of course mesti rindu kat Malaysia
Rindu pasar ramadhan, rindu bunyi mercun, bak kata semua rinduuuuulahh!
But been far too long makes me learn the word "patient"
There's some things in life we must surrender for other benefits
And Allah Maha Adil...
So InsyaAllah after this, I'll blog more 
Toodles and Salam Ramadhan y'all! Be good! ;)

4 comments:

aS_c0mei said...

tu la kan,masjid sini,takde bhgn pompuan.so,terawih kat umah je la...hihi...

saya jakun psl shopping mall punya operation hours tuh!hahahhha.lawak sungguh la.....tp best la,malam2 bleh soping smpi pagi2.kuikui...

alamak,tak perasan plak kat doha ni ada harga naik ke tak.dah la dah mahal,klu naik harga lagi,lagi la mahaaalll...uwaaaa

jEM said...

bila balik M'sia? bunyi mercun tu...so far kat KL tarak lagi hahaha...tunggu balik kampungla...:-)

neeza said...

salam ramadhan to u too yaya..mudah2an kita semua diberi kesihatan & kekuatan utk menikmati manisnya ibadah di bulan mulia ni.. :)

balik raya dok tahun ni? kat gong kapas/panji alam ni riuh rendah bunyi ngecung..macam bom pun ada..kadang tu tgh solat pun boleh khanja..huhuu..saja cakap bahasa 'kebangsaan' nge yaya..biar kuor aura kappung sket bulan2 posa ni..hehe..

IreneYaya said...

As: Akak dulu macam tu gak. Ingat hubby balik awal kul 2pm terus boleh gi jalan2 kat shopping center...sekali tutup! YUP! Malam2 buta mmg meriah kan? Seronoks!

Kak Jem: Takde eh? Tulaaa..syok malam raya main bunga api and mercun beramai-ramai. Tak tahu lagi balik bila...tickets boss blum confirm. Excited ni! =)

Neeza: TQ dear...same to you. InsyaAllah tahung ni beraya kat KT...mehla singgoh rumoh yaya kat bukik kecik visit cikgu sharifah. =)
Aura cakak ganu pun yaya rindu gak, bley tak? =)

Related Posts with Thumbnails