Wednesday, February 3, 2010

One Fine Day At The Sand Marine

This is the best roti canai in Abu Dhabi (based on my Malaysian friends recommendation). 

Last 2 days I was moody, I called hubby at the office and telling him I feel down. Hubby said I should drink a coffee or eat dark chocolate to boost my mood, but I went for Roti Canai and Chai Latte with my kiddoz instead. 

It feels great just to chill at the mamak's restaurant eating roti canai and beef curry plus teh tarik, which reminded me to my home town, Malaysia! =) 



Totally a BLISS!

P/S: Saya tension dengan Aiden sebenarnya, tak larat dah everyday cakap "NO" tak faham2. Nak kena jerit baru faham. Tapi bila dah byk2 jerit saya penat-lah...*sigh* Nak layan tantrums dia lagi...Cepatlah this phase over.

6 comments:

sisdee said...

salam kenal !!!

mmg kanak2 kan..selalu kena cakap bkali2..
my son pun i kena ckp bkali2 dan paling dia dgr adalah part i jerit2..huhu...
tp tak elok gakkan klu jerit jek :(

kaezrin said...

ah ha babe...khazin pun sama dah naik sehhh skrg nih....gerammm...

It's My Life....full of joys and loves said...

Yaya...not only aiden (boy)...my daughter dalia pun sama juga...yg kata 'no' tulah yg dia suka....bila dah terjerit...pandai plak pergi menyorok..konon2 merajuk....huhuhuhu....mudahan kita dikurniakan kesabaran yg tinggi..InsyaAllah...

IreneYaya said...

Sisdee: salam kenal...sometimes it's been a relief sangat2 dapat luahkan perasaan. Tula, kdg2 byk sgt jerit rasa mcm naik darah je..isk..nnt I nak try ajar style reverse psychology pulak. =)

Kaezrin: Tula pasal...dah semakin spoil pulak..I rasa I need to be stern to him.

:Semoga kita sama2 dikurniakan kesabaran yg tinggi. Amin....

uMmI said...

yup yaya...cepatla this phase over...cam tak larat jer nak menjerit...lagi2 kalo dua2 bekerjasama...mau mummy dia jadi raksasa gorgon...

btw, apa nama cafe ni yaya?

IreneYaya said...

Ummi: Reminds me to my friend, dia kata kalau anak2 dia baik sejuk je hati...tapi kalau nakal, mau dia jadi vampire! hahaha...Cafe ni nama dia Sand Marine..dekat belakang Hamdan Center. =)

Related Posts with Thumbnails