Thursday, November 4, 2010

Crazy Maxi

I am super duper crazy about MAXI lately! Everywhere I shop, my eyes will always searching for maxi dress. And most recently, i bought this dress from Stradivarius.

The color and design ada gaya ala2 victorian theme kan?

And I collect this 3 same maxi design but in different colors from Promod
Me likey likey this design and d cutting!

Talking about Maxi, you must complement it with a nice bolero, baru nampak lagi chic!
So winter dah dekat, saya teringin nak pakai vest bulu2 macam ni.


 And I really love this look on Hana!
LOOKBOOK.nu: "LFW All in blue" by Hana T: "Maysaa Jersey Maxi Dress from http://www.maysaa.com/shop/dresses.html, Vintage Fur Gilet"

But memandangkan winter in UAE only for like 1-2 months, takde makna kot
Satu lagi, nak pergi mana dgn bulu2 ni semua kan???
hihihi =)

6 comments:

Naquiahaha said...

kak ireneee. lawa sangat 1st dress tu! n i love that it comes with long sleeves as well, tak payah layer berlapis lapis. cantik!!

Mrs Faizal said...

yaya tinggi. memang sesuai sangat pakai maxi ni. bertambah2 cantiksss! :D

Emy Ahmad said...

lawakla takpe habis winter boleh pakai bulu bulu tu dalam rumah then pasang aircond full blast!

iEfa said...

skang musin kn pakai dress2 ni..biler laa nk koros supaye ley pakai dgn lawo ni :p

IreneYaya said...

Naquiah: yes akak suka tapi lengan dia 3/4 n lurah dada dia besor kena pakai lapisan jugak. =)

Emy: hihi, patut pakai je dlm rumah lawa2 untuk hubby kan? ;)

Iefa: yup2 trend skrg. And nampak feminine gittew. Eh nampak u kurus je. =)

It's Me IsMahoneY said...

kak irene,comel tol ayat nk kemana semua bulu2 neh..aideii..

tapi isma notice akak dh susut banyak..slim river gitew,share la resepi ye..

Related Posts with Thumbnails