Monday, March 14, 2011

Blonde or Brunette?

But today I wanna talk about Brunetti!
It's actually a well-known Italian cafe in Melbourne.
And they have opened their branch in Dubai Mall. 
I love seeing their cakes, dessert and handmade chocolates.
They all nice with extraordinary presentation,
Also look delicious!

Tak percaya?
Nah tengok ni!


Macam rambut kan? 
Ada rambut kembang macam kelopak bunga,
Ada rambut kerinting or gulung2 tu,
Sanggul macam Shogun pun ada

Then yg version Mini-Me


Handmade Chocolates
And they nicely wrap in a box


Pening nak pilih which one,
But my heart berkenan nak rasa this one.
Nama dia Profiterole


And I buy the mini version!


And seperti biasa,
orang yg suka sakat saya cakap,
"Sayang, kenapa cucur dia letak chocolate sauce?"

5 comments:

jelita78 said...

u jawab balik
"sayang, sebab.. ni cucur mat saleh, import dari australia.
kalau cucur malaysia, kita cicah ngan sos cili.."
huhu..

Syakira said...

bestnya kak yaya..love the selections :).

neeza said...

nelleh air l*ur tengok gambor2 ni yaya..

profiterole ni napok cam cream puff lah..pahni bulih tera wat cream puff 'jiruh' nge sos cekelat.. :D

Flower said...

They go all the way to Dubai to open their shop. Why not Perth? Rasa2 mcm selalu saja di 'anak tirikan' Perth ni. Orang kat Western Australia ni selalu jeles ngan org2 dari Eastern state. Diaorg selalu je dpt dulu, kedai best2, branded2 semua ada. Kitaorg kat sini tgk jilat jari saja lah.

Sedap tul nmpk kek tu kan?

IreneYaya said...

Aida: haha, spoil je bila nama terbelit lidah profiterole dia panggil cucur? Mffttt!

Syakira: Profiterole tu tak dap sgt, nnt nak try yg lain pulak. =)

Neeza: Itula, mula2 thought mcm cream puff, tapi lain skit..and yaya rasa mcm creampuff sedap lagi kot, or maybe sebab ada org panggil cucur, terus turn off. hehehe

Flower: Itulaa... I tak pernah pergi Perth but I know tempat dia laidback, and ada scenery mcm Abu Dhabi. Hopefully one day! =)

Related Posts with Thumbnails