Tuesday, October 5, 2010

I'm In Lapis Heaven!!!


Raya belum habiskan?
So silalah menjamu mata dengan kek lapis sarawak di blog saya ni...
hihihihi

But saya still mahu membuat ianya menjadi kenyataan...
And ini adalah iklan tidak berbayar....
I wrote this just to feed informations to my readers =)

Anyone who is going to Kuching,
I would like to recommend you to go and try
Kek Lapis Dayang Salhah

This was the first time saya pergi visit kedai Kek Lapis Sarawak
Nampak a few kedai lain yg also making the same business
But I guess Kek Lapis Dayang Salhah paling glamer bcoz...

JENG JENG JENG....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TOK
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TI!!
Yes, sebab orang glamer penyanyi no 1 Malaysia pernah datang sini
Kira tempat ni glamer la kannnnn
Kalau orang setakat macam saya ni pergi...cey cey cey
Takdela nak kata tempat tu glamer manapun =P


Selain Tok Ti, ramai jugak artis2 lain and orang kenamaan 
yg pernah datang membeli kek lapis ini


There's a lot of jenis kek lapis,
U can just pilih and ambil dekat rack (sorry gambar buruks)


And dalam fridge pun ada!
And my MIL cakap, they make this kek lapis just guna kuali biasa
I am also wondering how ye buat kek lapis bentuk2 canggih macam ni guna kuali...

and yang paling best, murah!!!
Satu cube panjang macam tu just RM10
ada a few yg mahal skit dalam RM20...but mostly RM10
Then my SIL cakap, beli 10 dapat free 1
and the kek tahan lama sebab ianya dikukus
and they siap letak gel pengawet so that kek tu sentiasa segar...

and for those yg nak borong and bawak balik naik belon,
the best part they can pack and seal siap2 kat situ
Easy PZ kan? Tak payahla nak risau pack or sumbat and penyek dalam bag!



And this is what I borongs...
Meriah sangat warna2 dia, semua macam nak try rasa
So saya terusla excited macam shopping handbags ok!
But I love the most Kek Lapis India...and Kek Lapis Choc Cheese, Kek Lapis Cadbury, Kek Lapis masam manis and Kek Lapis Choc Mint (rasa mcm choc Lindt yg mint)


And the best part...
(tak habis2 the best part ni...)
TADAAAAAAAAA


(sila baca fineprint kat kotak tu)
U can try the kek lapis SEKARANG!!!!
U don't need to buy tickets or penat2 cari ticket murah AA pergi Kuching...
and bayar RM7 or more untuk postage.

Sekian dahulu khidmat pesanan masyarakat
diharap anda mendapat merasa kek lapis dayang salhah,
if not from my house,
kira saya menjamu sekarang di blog saya...
silalah rasa k. =)

5 comments:

Sue said...

wahh sakan borong! huhu... btw, u lupa satu lagi the best part... jeng jeng jeng... kat kedai tu setiap hari adalah hari raya! sebab mmg sentiasa ada juadah kek lapis utk dicuba sblm beli. i pegi situ, makan dulu kek mcm2 jenis. then nak beli, baru telek tanya tokey dia kek tu apa nama. hahaha... tapi i love kek lapis cheese!

Emy Ahmad said...

baru berharap dia melayan pesanan dari seluruh dunia -___=

eyna said...

ooohh tq for this entry yaya.. i mmg tgh craving for kek lapis swakkk :)

~I'M SHOPAHOLIC~ said...

hehe.. kak, masa g kuching taun 2007 & 2008 aritu mmg g kat sini... sukerrrrr sangat kek lapis masam manis tu (yg kaler ijau kuning tu kan?)

IreneYaya said...

Sue: hahaha...yup ada! I lupa part tu. boleh try dulu kek yg dia bagi

Emy: hehehe...taklehla sampai Berlin. Berlin makan kek mek salleh la =P

Eyna: Dah order belom?

Hafsah/Shida: Yup, yg masam manis tu ijau kuning. Sedappp and berpinar mata sebab lawa. =)

Related Posts with Thumbnails