Saturday, October 16, 2010

Am Missing Malaysia So Much!

Selepas sedih meninggalkan Terengganu and my parents and my sister, we went to KL for a few days before going back to Abu Dhabi. We stayed in Holiday Inn Glenmarie again and rented this car


hihihi, bukan rent la, abang saya yg baik hati pinjamkan his car to us. TQ ye adek (I called him adek eventhough he is 9 years older than me coz my brother tu twins, so sorang panggil abang, sorang panggil adek). In KL saya jadi supir, sungguh syok jadi supir bila dapat drive kereta ini. =P

Sampai2 KL the next day terus pergi Low Yatt sebab hubby nak beli laptop lagi. Then the next day we  follow up on MLTA for the house. The Etiqa insurance needed him to do medical checkup. After dah habis med checkup, terus pergi jumpa and makan2 dengan Puan Kaezrin and Puan Nini at Basil. =)


Then the next day I met Puan Delia, Puan Alin dan Cik Sherina. Every year sahaja dapat bersua muka dengan kawan2 itupun some of them tak sempat nak jumpa pun. =( Have a blast makan2 di Alexis and nak spend timejalan2 shopping together pun tak sempat. Nice catching up with u gurls!


Then we jalan2 cari makan. Makan sate Hj Samuri 2x. makan sushi, kuewteow, makan steamboat, makan dim sum, makan macam2 la. Bila ada space lapar skit, terus ada idea nak makan itu ini. hehehe...


Then sempat jugak try buat facial in La Mer. It's quite weird because the way they teach how to use La Mer in KL is different with the one in Bloomingdales Dubai. 


Then last but not least, acara wajib setiap tahun, membeli rempah, etc untuk stocks setahun.


Then we fly back to our home in Abu Dhabi. Bila dah kat airport lounge baru teringat, eh kita tak visit pun the house yg tgh dlm development in Denai Alam. hihihi..next yearla kot, tunggu dia siap terus. =)

Well that's all kisah balik kampung saya. Saya sangat happy dapat balik setiap tahun because:
1. Saya dapat rest (no need masak, no need berkejar itu ini)
2. Dapat jumpa families and friends (merapatkan silaturrahim)
3. Having a lot of "me time" or "the 2 of us together time' because ramai boleh tolong tengokkan and layan the kids
4. Dapat makan best and murah compared to Dubai
5. Saya dapat drive kereta. (still malas nak ambil lesen kat sini)

Hopefully next year pun we all dapat balik beraya lagi. Aminnnnnn

4 comments:

MaMa3H said...

best..dpt melepaskan rindu dendam...:)

myjuliana said...

yaya beli house at denai alam? bleh jadi jiran ni.. hehe dah siap ke?

best kan balik kampung? julie pon asyik rasa nak makan jer huhu.. btw, love the cottons and the tudung.. nak order lagi next time!

Liyana said...

Hi there!
Bila tgk gambar rempah tu, teringat everytime blk Msia mmg borong segala rempah. Boleh dok kat supermarket menatap segala rempah yg ada & realize how much varieties they have. Beli yg instant pun byk. Siap muka cashier pelik sebab beli byk giler, tapi instant aje..mcm giler malas masak.. tapi takkan nak cakap, oh ni nak bawak gi obersea :)

IreneYaya said...

Mama3H: pergi ceruk rantau mana pun Malaysia jugak dihatiku. =)

Julie: yup. Next year baru siap nnt Yaya blh ketuk pintu Rumah Julie ckp hello neighbour! Hihihi. Glad u love the cottons. Tudung ok tak?

Liyana: sama!! Masa pergi shopping rempah tu mcm excited giler, I got this feeling mcm terasa kat heaven sebab mostly semua benda yg perlu utk sng msk ada! Kesian jugak kat cashier sebab kena count satu2 rempah n perencah tu. Heheehe

Related Posts with Thumbnails